Mandlové mléko

Jak si ho snadno vyrobit doma

Mandlové mléko je plné vitamínů a živých enzymů

Máte rádi mandle a jiné "zobání"? 

Pokud ano, pak jste určitě sami na sobě vyzkoušeli jejich blahodárný účinek na  pokožku a cévy. Jejich cenné látky jsou totiž ideální pro krásnou a zdravou pleť, a to hlavně kvůli obsahu zinku, draslíku a hořčíku. Ale to není vše, mandle mají široké působení rovněž v oblasti krevního oběhu, kdy chrání naše cévy a srdíčko a železo příznivě působí na červené krvinky. 

Věděli jste, že mandle jsou zdrojem velkého množství vlákniny, což prospívá našim střevům? (více blahodárných účinků na střeva se dozvíte zde>>).

Už jen pro tu nádherně pružnou a jemnou pleť to stojí za to vyzkoušet. 🙂

Lahodné mandlové mléko si vyrábím tak, že kvalitní mandle ( jeden šálek) přes noc namočím do misky s vodou, druhý den vodu sliju, mandle propláchnu a dám do mixéru. Zaliji litrem studené vody a mixuji do hladkého řidšího krému asi tak 2-3 minuty (záleží na typu mixéru). Z toho množství vám vznikne litr mandlového mléka, které je naprosto boží a do smoothie jako dělané. 🙂

Mandlové mléko přecedíte přes sítko a uskladníte v ledničce nejlépe ve skleněné lahvi. Protože je toto mléko čerstvé a plné vitamínů, je třeba ho spotřebovat nejdéle do 2 - 3 dnů, jinak se zkazí. Já zbytek přidávám i do snídaňových kaší.

Mandlovou drť nevyhazujte. Je zdrojem cenných minerálů a vitamínů.

Mandlovou drť, která zbyde v sítku, nevyhazuji, ale usuším v sušičce (jde to rychle) a používám zase do dalších jiných receptů na zdravé cukrovinky, napříkla nepečené kokosové kuličky apod. Záleží na vás.

Tak vzhůru do toho, držím vám palce! Ať se mléko vydaří. 🙂

Vrátit zpět na původní stránku>>

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.