Nevyhazujte velikonoční osení! Pomůže vám ke krásné pleti

Je po Velikonocích a vy se chystáte rozloučit se zelenou velikonoční výzdobou?

Mám pro vás radu, jak upevnit své zdraví stejnou silou, jako kdybyste spotřebovali 7 dávek vitamínu C!! Opravdu. 🙂

Ukážu vám, jak na to jdu já a dovoluji si vám navrhnout, abyste to zkusili také. 🙂

Mladý ječmen, zelená pšenice a oves patří mezi tzv. „superfoods“

… jak je dnes moderní nazývat tyto „zelené potraviny“. Název je zcela oprávněný, neboť tyto rostlinky působí v našem těle doslova zázraky.

Všeobecně se pojem „superfoods“ používá pro skupinu potravin, které mají (oproti jiným léčivým potravinám) opravdu vysoký obsah látek prospěšných pro naše zdraví (kromě vit. C obsahují megadávku železa a vápníku, toho dokonce 11x více než u kravského mléka). V syrové, tedy přírodní podobě v nich zůstávají zachovány všechny minerály, vitamíny, enzymy důležité pro naše trávení, antioxidanty a vláknina.

Pokud je jíme v jejich přirozené podobě, tepelně neupravené, získává naše tělo přírodou vytvořený přirozený komplex živin

V tom je obrovská síla zelených potravin a jejich konzumace je asi to nejlepší, co můžeme pro své tělo jednou za čas udělat.

Zůstaňme u jarního osení. Toto zelené mladé obilí má v sobě obrovské množství chlorofylu, díky kterému rostliny využívají sluneční paprsky pro svoji výživu. Zajímavostí je, že molekula chlorofylu se velmi podobá červenému krevními barvivu, pouze jejím základem je atom hořčíku, zatímco v hemoglobinu je to atom železa. Z tohoto důvodu může chlorofyl podporovat zdravou krvetvorbu.

K čemu je to dobré v našem organismu?

Tyto zelené skvosty obsahují všechny esenciální aminokyseliny, které jsou nepostradatelné pro tvorbu buněk, veškeré životní funkce a regeneraci organismu. Dále obsahují aktivní enzymy, které zabraňují procesu stárnutí. Tedy…

Čím více syrové rostlinné stravy sníme, tím více má tělo enzymů podporujících omlazování organismu

Šetříme tím naši slinivku, která není zatěžována nadměrnou produkcí enzymů pro trávení přijaté tepelně upravené potravy. Tepelně upravená potrava totiž v sobě žádné živé enzymy již nemá, a proto musí nastoupit enzymy nejdříve v žaludku, a poté i slinivce, aby pomohly našemu tělu potravy dostatečně natrávit. Tím se naše tělo opotřebovává a my stárneme.

Příjmem živých enzymů v zelených potravinách děláme tělu obrovskou službu, protože může odpočívat a my máme energie na rozdávání. Té energie, která by byla jinak spotřebována na trávení a my bychom se po vydatném obědě cítili unavení.

Tato energie nám zůstane zachována a my budeme plni sil po celý den 🙂

Mám to vyzkoušené, mohu s plným svědomím potvrdit vše, co píšu. A kromě toho se nebudete stačit divit, co to udělá s vaší pokožkou.

Po konzumaci zelených potravin bude vaše kůže hladká a příjemná na dotek, bez jakýchkoli pupínků, jakási omlazená, jak já ráda říkám, „budete mít kůži jako miminko“ 🙂 

Když jsem to zpočátku viděla (nikdo mě na to dopředu neupozornil), musela jsem se pořád hladit, abych uvěřila tomu krásnému pocitu na dotek. 🙂

A co je na tom nejlepší?

Úžasné je, že se to projevuje opravdu rychle. 🙂 Pokud nemáte nijak zvlášť zanesený organismus, výsledky jsou vidět již po týdnu. Nelekejte se, když se vám zpočátku kůže může asi tak dva až tři dny čistit a sem tam se vám objeví nějaký pupínek. To je ukázkou toho, že tělo na to správně reaguje a všechny dosud nastřádané škodliviny posílá z těla ven.

Dnes je spousta lidí trpících překyseleným organismem, což vede k mnoha civilizačním chorobám.

Zelené potraviny působí v těle zásaditě a tím v našem těle vyrovnávají pH a navrací mu přirozenou rovnováhu

A to je pro dnešní překyselená těla doslova balzám. Proto jsou zelené potraviny základem výživy.

Když si půjdete koupit do prodejny zdravých potravin sušený prášek ječmene nebo pšenice, dáte za něj zhruba kolem 400 Kč.

Samozřejmě vám vystačí na poměrně dlouho, ale proč nevyužít již to, co doma máme a jednou za čas si osít truhlík pšenicí nebo ječmenem. Pak stačí jen nůžkami odstřihnout mladé rostlinky, já většinou dávám hrst této zelené nati a ostatní nechám dál růst, protože je tak do týdne stejně spotřebuji. Mimochodem už jste zkoušeli si na zimu usušit kopřivy a rozemleté na prášek je pak v zimě přidávat do nápojů nebo do smoothie? Pokud vás to zaujalo, přečtěte si návod zde>>

Jak je nejlépe využít?

Tuto hrst mladé pšenice nebo ječmene trochu nastříháte na kratší kousky, dáte do mixéru, přidáte větší banán, lžičku chia semínek, kdo chce lžičku kokosového oleje nebo nepražených kakaových bobů, zalijeme asi tak 300 ml vody a umixujeme dohladka. Nemusíte mít strach, že budete v ústech kousat kusy ječmene. 🙂 Mixér vám vše umixuje tak, že budete mít husté pití (podle toho, kolik přidáte vody) konzistence smoothie.

Pokud chcete smoothie vylepšit o další level, místo vody použijte rostlinné mléko. Já miluji mandlové, pokud máte zájem, návod naleznete zde>> 

Nikdy nedoporučuji do smoothie přidávat kravské mléko. Se zelenými potravinami ani ovocem se v těle nesnese a bude vám působit pouze problémy při trávení. Klidně si ho dejte v kombinaci s jiným jídlem, ale pokud možno ne do smoothie.

Shrnu-li báječné účinky zeleného osení, vyjde nám toto:

  • díky účinkům „živých“ enzymů váš organismus přirozeně omládne
  • vaše pokožka bude hebká a hladká
  • šetříte vaši trávicí soustavu a nezatěžujete slinivku. Tělo tak může odpočívat a má k dispozici více energie.
  • zmizí únava, která je spojená s nadměrnou zátěží trávicí soustavy
  • posílíte imunitu díky vysoké přítomnosti vitamínu C
  • posílíte vaše kosti díky obrovské dávce vápníku
  • při pravidelném pití pocítíte účinky velmi brzy
  • zásaditá reakce tohoto nápoje bude působit ve vašem těle jako rovnováha při překyselení

Tak hodně zdraví!!

"Mou vášní je zahrada. Umím vnímat její sílu a čerpat z ní energii. Už Carl G. Jung říkal, že pro psychiku člověka je nesmírně důležité vlastnit kousek půdy nebo pozemku. Ožije tím jeho duše a dávné cítění. Pokud i vaše duše volá po seberealizaci a návratu ke kořenům, jsem tu pro vás. Naučím vás rozumět vaší zahradě i rostlinám tak, že budete vy i vaše návštěvy neustále plní energie a pohody." Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.